top of page

köpvillkor, frakt, returer & byten

Genom att beställa från Dune så accepterar du dessa regler och villkor i sin helhet. Regler och villkor senast uppdaterade 220525. Observera att kunder bosatta i Sverige endast får beställa genom den svenska versionen av Dunes webbshop. Eventuella beställningar som görs genom den engelska versionen kommer att avbrytas och pengarna återbetalas minus en hanteringskostnad på 75 kr. 

Allmänna köpevillkor

Dune följer Distans- och hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Läs mer om ångerrätt gällande POD-produkter under rubriken "Avbryta beställning, ångerrätt, med mera".

 

För att få handla hos oss måste du som kund ha fyllt 18 år. Avtal ingås när du som kund gör en beställning via den svenska versionen av webbshoppen på dunecreative.se. Observera att kunder bosatta inom Sverige som beställer via den engelska versionen av webbshoppen kommer att få sin order annullerad och återbetalad minus en hanteringskostnad på 75 kr.

Priserna anges i svenska kronor (SEK) men moms ingår inte i priset som visas på produktsidan. Moms (vanligen 25%) appliceras i samband med att du slutför din beställning. Produktens slutpris inklusive moms går att utläsa i produktbeskrivningen.

Betalning

Trygg och säker betalning kan ske antingen genom Stripe (kredit- och betalkort), PayPal eller Swish. Samtliga Stripebetalningar är krypterade och vi får aldrig tillgång till ditt kredit-/betalkortsnummer.

Om du önskar betala med Swish, vänligen kontakta oss så skapar vi en manuell faktura och skickar via email eftersom Wixhemsidor ännu inte har tekniskt stöd för att acceptera Swishbetalningar. Fakturan måste betalas innan leverans.

Upphovsrätt

Innehållet på denna hemsida är upphovsrättsligt skyddat och tillhör Dune om inget annat anges.

Hela eller delar av bilder på hemsidan får inte användas utan att Dune har givit sitt godkännande.

 

Bilder levererade av Dune får inte reproduceras och får inte användas i reklamsammanhang utan godkännande.

Rabattkoder

 

Dunes välkomstrabatt kan enbart appliceras på utvalda produkter som säljs via dunecreative.se. Rabattkoder kan inte kombineras eller appliceras på tidigare utförda beställningar. Rabatten appliceras före momspålägg. Rabattkoder kan inte användas på redan nedsatta produkter.

Fraktkostnad

Dune tillämpar enhetsfrakt à 99 kr oavsett hur många varor du beställer. Fri frakt vid beställningar över 2000 kr.

Leveranstider 

Samtliga produkter som säljs på den svenska hemsidan är så kallade print-on-demand-produkter (POD). Då produkterna tillverkas på olika ställen så varierar leveranstiderna kraftigt och vi kan inte ange dem specifikt. Vanliga muggar tillverkas i Sverige och levereras därför vanligen inom en vecka medan kläder vanligen tillverkas i Nederländerna och kan ta några veckor innan de anländer. Samtliga POD-produkter skickas med spårbar frakt och du kommer att få ett email med spårningsinformation  när de skickats.

Om du misstänker att din vara förkommit på vägen, kontrollera först vad spårningslänken säger. Om det står att varan levererats men du ändå inte fått den, vänligen kontakta oss snarast så hjälper vi dig. 

Åvbryta beställning, ångerrätt, med mera

Avbryta beställning

Samtliga produkter som säljs via Dunes svenska hemsida är print-on-demand (POD). Din beställning godkänns manuellt av oss och kan avbrytas fram till att godkännandet sker. Därefter kan beställningen inte avbrytas eller ångras eftersom POD-produkter snabbt går i produktion.

Ångerrätt

OBS! 14 dagars generell svensk ångerrätt för köp på distans gäller EJ för print-on-demand-artiklar (POD) då de är kundanpassade produkter som görs på beställning. Du kan INTE returnera din POD-produkt om det är så att du ångrar ditt köp, inte gillar produkten när du fått den, eller beställt fel storlek.

Felaktig eller skadad produkt

 

Dune erbjuder en ersättningsprodukt om din POD-produkt anländer skadad eller felaktig, till exempel med ett tydligt produktionsfel eller transportskada. OBS! Vi erbjuder ej återbetalning utan enbart ersättningsprodukt.

 

Kontakta oss inom 14 dagar från det att din vara levererats och skicka med tydliga fotobevis på skadan och/eller felet samt foton på emballaget. Utan tydliga bevis på fel/skada samt emballage kan återbetalning eller utskick av ersättningsprodukt ej genomföras! Skadade/felaktiga varor behöver ej returneras, foton räcker som bevis.

Reklamation

Reklamationsrätten innebär att du kan åberopa fel och brister med produkten som har uppstått i upp till 3 år efter inköp. Det är dock en förutsättning att dessa saker inte har uppstått som en följd av felaktigt användande av produkten eller av annat handhavandefel som har medfört bristen. Produkten skall reklameras så snart felet är upptäckt.

Tullkostnader 

Dune har i absolut största möjliga mån försökt se till att samtliga produkter i vår svenska webbshop produceras inom EU, men det är tyvärr inget vi kan garantera till 100% då Gelato använder sig av ett antal olika internationella produktionspartners. Även om Gelato alltid strävar efter att använda sig av partners som är lokaliserade i kundens geografiska område så kan det i mycket sällsynta fall hända att vissa produkter skickas från utanför EU. I sådana fall så kan kunden komma att behöva betala tull och övriga importkostnader.

Alla sådana importkostnader är kundens ansvar. Dune ersätter inte dessa kostnader under några som helst omständigheter. Om kunden vägrar att mottaga en produkt på grund av tull- och importkostnader så att produkten returneras så kommer återbetalning av inköpspriset att ske men med ett fullständigt avdrag för de reella produktions- och leveranskostnaderna. Återbetalningen av återstående belopp sker först när produkten har kommit i retur.

bottom of page