top of page

möt maria

me_kermit.jpg
Hej där!

 

Jag heter Maria Hjerppe och är en svensk konstnär, fotograf och grafiker som är specialiserad på att arbeta med hästar och hundar (men jag gör även andra motiv när andan faller på).  

 

Mitt liv har alltid kretsat kring djur och kreativitet. Även om jag har provat på ett antal olika yrken under mitt liv så har jag alltid återkommit till det jag verkligen brinner för, vilket är att försöka fånga det vackra och individuella hos de djur jag älskar mest genom konst och fotografi . Alla vi som älskar dessa fantastiska varelser vet så väl att det aldrig är ”bara en häst” eller ”bara en hund” utan att de är djupt unika individer. Få saker gör mig så glad som att få gestalta våra fyrbenta livskamrater på olika sätt.

 

Jag har en kandidatexamen i Grafisk Design & Kommunikation från Linköpings Universitet samt formell konstutbildning från Konstskolan i Stockholm, men mina informella självstudier har varit och är minst lika viktiga. Konstnärsskap handlar inte bara om att fånga essensen hos det som skildras, utan även om att försöka se till att verket kommer att hålla livet ut. Som person är jag  nästan löjligt nyfiken och alltid sugen på ny kunskap vilket har lett till att jag konstant läser om och studerar olika tekniker och material. För mig är det viktigt att mina kunder ska känna sig säkra på att jag har gjort allt jag kan för att skapa ett verk som håller färg och form så länge som möjligt. Jag älskar att experimentera med olika stilar och medier, från realistisk pastell till abstrakt skulptur. Självklart strävar jag alltid efter att förbättra mitt arbete och utöka min kunskap och mitt konstnärliga förhållningssätt på så många sätt som möjligt. 

 

Det absolut bästa med mitt jobb är glädjen det ger människor och hur denna glädje speglas tillbaka till mig. Jag blir lika rörd och glad varje gång en nöjd kund hör av sig och det håller min låga för konst och fotografi brinnande i allra högsta grad.

 

Det är fantastiskt roligt att hålla kontakt med dig som kund! Om du vill få information om nyheter, produkter till salu och annat smått och gott så rekommenderar jag dig att prenumerera på mitt nyhetsbrev via e-post samt följa mig på mina olika sociala medieplattformar. Du hittar ett prenumerationsformulär för nyhetsbrevet samt länkar till Dunes sociala medier längst ner på denna sida.

 

En Facebook-fotnot: Jag får många privata vänförfrågningar på Facebook, men eftersom jag föredrar att hålla affärer och privatliv separata så accepterar jag sällan  vänförfrågningar från personer jag inte känner personligen. Allt som rör företaget och min konst finner du här på hemsidan eller via mina professionella kanaler.

bottom of page